top of page

Η Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού απευθύνεται σε έφηβο, αλλά και ενήλικο πληθυσμό που αναζητά επαγγελματική κατεύθυνση, με στόχο να διερευνήσει τα τέσσερα βασικά στοιχεία εαυτού που είναι καθοριστικά για τη σχέση του με το επάγγελμα:

  •      Την προσωπικότητά του– τι μου ταιριάζει να κάνω;

  •      Τα ενδιαφέροντά του – τι μου αρέσει να κάνω;

  •      Τις ικανότητες & δεξιότητές του – τι μπορώ να κάνω καλά;

  •      Τις αξίες του – τι είναι σημαντικό για εμένα;

 

Μέσω έγκυρων και αξιόπιστων, σταθμισμένων ψυχομετρικών τεστ, το άτομο θα αποκτήσει μία αντικειμενική εικόνα της προσωπικότητας και των ικανοτήτων του, με αποτέλεσμα όταν κληθεί να αποφασίσει για τη σταδιοδρομία του, να μπορεί με τη συνεκτίμηση των παραπάνω παραγόντων (προσωπικές αξίες, ενδιαφέροντα, προσωπικές / οικογενειακές συνθήκες) να γνωρίζει τις καλύτερες δυνατές επιλογές (σπουδών/ κατάρτισης ή επαγγελμάτων) τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Παράλληλα, σκοπός του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, αποτελεί η εξοικείωση του ατόμου με τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας. ώστε να σχεδιάσει αποτελεσματικά τη σταδιοδρομία του.

Συνεπώς, μερικά από τα ερωτήματα που απαντά ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι:

  •      Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;

  •      Ποιος είμαι, τι θέλω, ποια σταδιοδρομία θα ήθελα να ακολουθήσω;

  •      Τι μέσα έχω στη διάθεσή μου για να το επιτύχω;      

  •      Τι άλλες εναλλακτικές επιλογές έχω;

 

Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ;

1.       Μια πρώτη διερευνητική συνάντηση γνωριμίας με τον/την ενδιαφερόμενο/η που συμπεριλαμβάνει ατομική συζήτηση   όπου εκφράζει όνειρα, αγωνίες, σκέψεις και ερωτηματικά. Στόχος της 1ης συνάντησης αποτελεί η γνωριμία με τον εαυτό.
 

2.      Συμπλήρωση αξιόπιστου ψυχομετρικού εργαλείου, σταθμισμένου στα ελληνικά δεδομένα.
 

3.      Συνάντηση αρχικά με τον συμβουλευόμενο για συζήτηση επί των αποτελεσμάτων του τεστ & διαμόρφωση ενός πλάνου δράσης  επί των επαγγελματικών κατευθύνσεων και ακαδημαϊκών επιλογών.

bottom of page